Averi in bijuterii si ceasuri

78411-Gold-Diamond-Watch-And-BraceletsGuvernarea PDL a introdus declaratia de avere, masura ce nu prea i-a incantat pe demnitarii nostri. Dar daca se impune, parlamentarul se supune si asa se face ca mai marii tarii nu si-au mai trecut in declaratiile de avere milioanele de euro, ci bijuteriile pe care le-au mostenit sau achizitionat in anii de guvernare. Principiul este simplu: timpul trece, valoarea aurului scade.

Dar sa nu mai batem apa in piua si sa dam exemple. Refu Fenechiu (deputat liberal) a declarat ca are obiecte de arta si bijuterii in valoare de 80.000 de euro, acestea fiind achizitionate in perioada 1996-2007. Un alt deputat liberal, Dan Cristian Popescu, a precizat in declaratia sa de avere ca detine bijuterii in valoare de 150.000 de euro si ceasuri estimate la 53.000 de euro.

Nici doamnele nu se lasa mai prejos si astfel, Oana Niculescu-Mizil (deputat PSD) a scris in declaratia sa de avere ca are bijuterii de 90.000 de euro. Nume celebre ca Roberta Anastase si Elena Udrea nu rup gura targului cu bijuteriile lor (cel putin in scris). Dna Anastase detine metale pretioase in valoare de 13.000 de euro, iar posibila prezenta feminina de la Presedintia Romaniei din 2014, Elena Udrea, are pe hartie bijuterii din aur si argint de doar 50.000 de euro.

Aici avem doar bijuteriile, dar masinile, casele si terenurile cui i le lasam? Cert este ca alesii Romaniei stau in fiecare dimineata in fata casetelor de bijuterii si se gandesc ce numar sa-si puna la mana: 500, 1.000 sau 20.000 de euro? si cei de la „periferie” isi distribuie cu atentie cei aproape 300 de euro pentru care muncesc o luna.

 

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *