Cum alegem perna si pilota ideala pentru copii?

In primele luni de viata, un bebelus isi petrece cea mai mare parte a timpului dormind. Iata de ce, parintii trebuie sa le asigure celor mici cele mai bune conditii de somn si de asemenea, maximum de siguranta.

Confort maxim si conditii de siguranta deplina inseamna asternuturi de calitate, din fibre naturale, o pilota pat de calitate  si, de asemenea, perne cat mai calitative si in concordanta cu recomandarile medicilor pediatri.

Pana la varsta de un an, recomandarea pediatrilor este sa evitam pilotele pentru copii si sa optam pentru varianta mult mai sigura a sacului de dormit.

Dupa varsta de un an, ne putem gandi la pilote, din materiale cat mai naturale si care sa ofere confort maxim copilului si sa ii lase pielea sa respire. O pilota pat din puf de gasca, de pilda, este o varianta care desi foarte usoara, ofera o protectie foarte ridicata impotriva frigului.

In ceea ce priveste pernele, recomandarea medicilor este ca parintii sa nu foloseasaca perna pentru patuturile copiilor mai devreme de 36 de luni. Motivele tin atat de siguranta (putand fi astfel evitate accidente tragice), cat si de confort al copilului, pentru ca perna ii poate deranja in timpul somnului.

Un copil nu este o replica in miniatura a unui adult. Corpul sau in crestere necesita o grija aparte, iar alegerea pernei ar trebui sa tina cont in primul rand de pozitia corecta a copilului in timpul somnului, astfel incat coloana vertebrala a micutului sa nu sufere deformari.

De aceea este recomandabil sa evitam pernele groase. Pentru cei mai mici dintre copii sunt recomandabile pernele plate si chiar extra-plate, iar pentru copiii mai mari se recomanda perne suple si putin umflate.

Copiii transpira mult, mai ales la nivelul capului, si de aceea perna aleasa pentru copil ar trebui sa fie usor de intretinut si capabila sa reziste unui numar mare de spalari si uscari.

Ea trebuie sa fie foarte fina si suficient de moale cat sa asigure un confort maxim. O perna din material sintetic va fi ideala in primii ani de viata ai copuilului. Pernele naturale, din puf sau din pene, pot fi folosite pentru copii mai mari.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *