Cum recunoastem piesele originale si cum ne ferim de cele contrafacute?

piese-auto-originalePe piata din Romania exista o multime de piese auto produse de foarte multe firme mai mult sau mai putin cunoscute. Pe unele le gasiti in toate magazinele, pe altele le puteti lua doar de la distribuitori care au contracte directe cu producatorii masinilor. O buna parte din ele sunt contrafacute si sunt foarte greu de deosebit de cele originale. Piesele contrafacute prezinta de foarte multe ori anumite defecte de fabricatie, calitatea materialelor din care sunt realizate este slaba, uneori insemnele care atesta originalitate nu exista sau exista partial.

O piesa contrafacuta este mult mai ieftina decat originalul, insa nu trebuie sa va luati doar dupa pret la cumparare pentru ca cativa lei in minus inseamna un risc crescut de accident sau performante mai scazute ale masinii la drum lung. Spre deosebire de ele, daca vrem sa cumparam piese originale trebuie sa ne uitam cu atentie la marca si sigla producatorului, la calitatea lor si la modul in care arata, cum sunt ambalate. Toate piesele originale sunt facute in uzinele marcii respective, sunt mai scumpe si se potrivesc perfect masinii pentru care au fost construite. Cand cumparti piese originale puteti sa inlocuiti fara frica piesele defecte pentru ca fiecare tip de piesa este de calitate superioara, a trecut printr-o serie de teste serioase si masina isi va pastra performantele indiferent de cate piese se inlocuiesc.

Alt semn ca ati cumparat piese originale este dat de usurinta cu care se monteaza pe autovehiculul pentru care au fost achizitionate si de fixarea lor in mecanismul masinii fara ajustaje speciale. Mai mult, piesele originale au stantata sigla marcii autoturismului, au si accesorii de instalare si montare, au garantie extinsa, calitate garantata, rezistenta mai mare la uzura si variatii climatice. Piesele originale se gasesc la reprezentantele auto, sunt produse pentru fiecare tip de masina fabricat in uzinele respectivului brand de autoturisme si se vand doar in functie de specificatiile din cartea tehnica a masinii respective.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *