Cum recunoastem un cartus care are nevoie de inlocuire sau refill?

Imprimantele moderne sunt rezistente, functioneaza bine, insa este necesara o intretinere foarte riguroasa pentru a fi folosite pe termen lung. Un element care ar trebui sa fie mereu in centrul atentiei este cartusul. Cartusul trebuie schimbat, reumplut ori de cate ori da semne de „oboseala”, nu trebuie sa neglijam niciun semnal al imprimantei ce are legatura cu un banal cartus pentru ca o eroare poate genera disfunctionalitati grave la nivelul mecanismului general al imprimantei. Multa lume nu cunoaste care sunt semnele unui cartus „bolnav” asa ca este bine sa le specificam pe scurt aici pentru a se evita probleme ulterioare la imprimanta cauzate de ignorarea unor semnale clare.

In primul rand cand unul dintre cartuse are un nivel scazut al tusului pot aparea semnale luminoase pe imprimanta. Acesta este un semnal evident pe care nu ai cum sa il ignori. In acel moment se verifica in cartea tehnica si se inlocuieste sau se reincarca cartusul la centre cu servicii de reumplere cartuse imprimanta Brasov. In al doilea rand, cartusele cu probleme incep sa nu mai permita imprimarea unor imagini sau fisiere complexe, practic ceea ce apare pe hartie nu prea mai e asa de bine evidentiat. Culorile sunt mai pale, tonurile de gri sunt si ele spalacite. In al treilea rand, cartusul care mai are putin tus va incepe sa dea „rateuri”, adica unele pagini vor fi cu dungi, unele litere nu se vor mai vedea corect, vor aparea si diverse caractere care par ca au prea mult tus „alocat”. In al patrulea rand, un semnal clar ca aveti nevoie de reincarcare in centre specializate in reumplere cartuse imprimante Brasov sau de un cartus nou este timpul mai mare in care pagina printata iese din imprimanta. Da, nu prea e usor de ghicit acest eveniment, insa multe imprimante au timpi standard de imprimare a unei pagini si cu timpul stiti deja cat timp ii ia imprimantei sa scoata o pagina.

Cand timpul e totusi prea mare si apar si mici erori de printare trebuie sa va ganditi la cartus. De multe ori cartusul, mai exact capul de imprimare, poate sa fie murdar, puteti rezolva multe probleme curatand lamelele respective sau folosind functia speciala de curatare din softul imprimantei.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *