Exista intotdeuna o solutie pentru orice

solutions_IT_Ghana2Uneori viata este plina de probleme si, din pacate, nu si de solutii. Exista probleme care vin si pleaca si probleme de care nu putem fugi, fata de care nu ne putem ascunde, oricat de tare incercam. Este comun faptul ca, oamenii pot trai cu o problema fara a incerca sa aloce o parte din timpul lor pentru a o rezolva.

Petrecem 50 de ore pe saptamana la lucru, 10 ore navigand pe internet si 5 ore in fata televizorului, insa nu alocam nici macar o ora pe saptamana pentru a rezolva principala sursa a nefericirii noastre. Oare am devenit prieteni cu problemele pe care le avem, incat ne-am oprit din a genera solutii ? Oare am inceput sa credem ca problemele pe care le avem sunt de nerezolvat? Sau am devenit oarecum convinsi ca aceeasi metoda pe care o foloseam mereu pentru a ne rezolva problemele, va functiona si pentru cele noi? Sau poate ca am ajuns sa credem ca gandirea negativa si emotiile apar ca o consecinta necesara a lucrurilor care s-au intamplat in vietile noastre incat ne autoconvingem ca nu putem face nimic in acest sens?

De multe ori cand avem o problema ne deranjeaza sa ne gandim la ea si asa alegem sa o lasam undeva in coltul mintii si sa nu luam atitudine. O amanam si o tragem dupa noi, fara sa ne dam seama ca pe masura ce inaintam bagajul pe care il caram cu noi, devine din ce in ce mai greu, din ce in ce mai dificil de manevrat, pana cand se intampla, ca intr-o zi sa fim incapabil sa mai inaintam fiind tinuiti sub greutatea problemei de care am fugit inca de la inceput. Nu e bine sa lasam lucrurile sa capete dimeniuni, cum e si o vorba din popor “raul trebuie taiat de la radacina”.

Asa ca ia lucrurile in pripa si elaboreaza o strategie, pentru a-ti rezolva problemele intr-un mod eficient.

In cazul in care, pentru o lunga perioada de timp, ai utilizat aceeasi abordare pentru a rezolva o problema majora, si nu ti-a fost tocmai de ajutor, probabil ca este timpul sa incerci noi modalitati de a o rezolva. Poti sa aloci zilnic un timp pentru a te gandi in mod serios la o cale de a-ti rezolva problema, poti vorbi cu oameni care tind sa genereze idei bune si sa intocmesti apoi o lista cu cel putin cinci lucruri potential utile pe care le poti incerca. Vei vedea ca va merita efortul depus atunci cand vei putea rasufla usurat si nimic nu va mai sta in calea fericirii tale.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *