PASCA CU BRANZA FARA ALUAT

Daca vreti sa incercati o reteta nou dat foarte apetisanta, atunci urmariti cu atentie ingredientele si modul de preparare pentru pasca cu branza fara aluat, simpla si de mare efect. Este o pasca perfecta si extraordinar de gustoasa, iubita de toata lumea.

Trebuie sa tineti cont insa de cateva trucuri cum ar fi faptul ca pentru a obtine structura mai fina si frageda la pasca, trebuie sa folositi branza moale si cremoasa. Daca nu iubiti stafidele le puteti inlocui cu merisoare sau mici bucati de ciocolata.

    Ingrediente

  • Branza de vaci 1 kg
  • Zahar 250 g
  • Oua 7 buc
  • Unt 175g
  • Esenta de vanilie 1 buc
  • Coaja rasa de lamaie
  • Sare 0.5
  • Faina alba 5 linguri
  • Gris de grau 3 linguri
  • Praf de copt 5 g
  • 1 lingurita Lapte praf
  • 2 linguri de faina sau gris
  • Stafide 100 g

Se ia o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se tapeteaza cu hartie de copt, bordurile se ung cu putin unt si se presara cu gris. In prealabil, se incalzeste cuptorul la 150-160 de grade.

Branza se trece prin sita sau se paseaza cu blenderul vertical. Daca folositi o branza cremoasa,veti obtine o pasca fina, moale si foarte frageda iar daca folositi  branza clasica veti avea o consistenta un pic mai densa.

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat tare cu mixerul. Branza se amesteca cu galbenusurile, untul topit, zaharul, esenta de vanilie si sarea. Folositi un tel sau spatula ca sa omogenizati cat mai bine compozitia.

Apoi adaugati faina, grisul si laptele praf, care ii va da acestui preparat un gust mai bogat si o aroma mai faina de lapte. Apoi adaugati praful de copt si stafidele si amestecati bine.

Adaugati albusurile la compozitia de branza si amestecati atent cu miscari de sus in jos. Turnati compozitia de pasca in forma si  puneti tava la cuptor pentru 1 ora la 160 de grade. Cand observati ca pasca se rumeneste bine puneti deasupra si dedesubtul tavii cate o bucata de folie de aluminiu, pentru a preveni rumenirea excesiva.

Dupa ce o scoateti din cuptor si lasati-o sa se raceasca. O puteti servi ornata dupa preferinte cu  zahar pudra, sos de ciocolata, orice dulceata preferata sau o serviti simpla.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *