Peretii mulati Trench Cutter – o mai mare acuratete a lucrarilor

Unul dintre liderii mondiali in ceea ce priveste executarea de pereti de diafragma cu tehnologia Trench Cutter, Terratest Romania utilizeaza in mod constant echipamente avansate cu capacitate mare de productie, folosite la scara foarte larga in intreaga lume si care incep sa devina indispensabile si in lucrarile industrial de constructii din Romania.

Peretii de diafragma domina piata in variate subdomenii ale constructiilor. Folositi intial doar pentru construirea de perdele impermeabile ingropate, peretii mulati sunt utilizati in prezent pentru un numar de lucrari precum structuri de rezistenta, retinerea temporara sau definitiva a zidurilor de sustinere, oferind astfel solutii pentru proiecte de excavare subterana in cazul parcarilor subterane, subsolurilor, lucrarilor de infrastructura pentru statii si tuneluri de metrou, peretilor laterali pentru tuneluri, puturi, dar si pentru lucrari de hidroizolatie subterana in cazul terasamentelor de dig.

Terratest utilizeaza pereti mulati obtinuti prin forare cu cupe mecanice, insa si pereti mulati Trench Cutter, pentru zone cu soluri mult mai greu accesibile. Pentru obtinerea peretilor mulati Trench Cutter este necesara utilizarea unei masini de excavare cu circulatie inversa, Trench Cutter, compusa dintr-un cadru greu din otel si doua roti cu care se efectueaza taierea, atasate la capatul de jos al masinii. Rotile Trench Cutter-ului se invart in directii opuse in jurul axei orizontale, penetrand solul, scotand pamantul din santul de forare si pompandu-l apoi intr-o instalatie de descompunere.

Tehnologia Trench Cutter este utilizata pentru excavarea in soluri cu formatiuni de piatra dura, pentru sapaturi la adancime mare si santuri cu grosime mare, precum si in situatii in care este necesara acuratete extrema.

Odata ce santurile sunt sapate impecabil cu tehnologia Trench Cutter, urmatoarea etapa pentru realizarea peretilor mulati este introducerea armaturii din otel, conform proiectului dupa care se lucreaza, si apoi se toarna betonul cu ajutorul unei tevi Tremie. Calitatea betonului si consistenta sa este si ea mentionata in proiect si trebuie respectata ca atare.

Peretii de diafragma verticali pot ajunge pana la lungimi de 70 de metri si la grosimi intre 0,4 si 1.5 metri.

 

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *