SCOPUL SARBATORII DE PASTE

Scopul acestei sarbatori este, in primul rand, sa ne amintim cum domnul nostru Iisus Hristos a murit si a Inviat pentru noi. Aceasta sarbatoare se celebreaza atat la crestini, cat si la iudei. Pastele  reprezinta sarbatoarea luminii si a bucuriei.

Pastile se vor serba in fiecare an duminica iar aceasta duminica va fi cea imediat urmatoare lunii pline de dupa echinoctiul de primavara.

Pastile sunt o explozie de bucurie, pentru crestinii care primesc vestea invierii. Bucuria aceasta are un  entuziasm aparte, specific sarbatorii. De asemenea, Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului, pentru prima data fiind sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos

Desi multi sarbatoresc astazi Pastele, doar pentru a avea un prilej de mancare si bautura, acesta sarbatoare ne lumineaza si ne calauzeste pasii prin darul sfant pogorat din cer.

Sarbatoarea Pastelui poate fi asociata cu primavara. Retrezirea naturii la viata simbolizeaza si  viata noua pe care o traim in fiecare an dupa Invierea lui Iisus. Pastele a fost sarbatorit pentru prima data de catre evrei. Semnificatia pe care o avea sarbatoarea de atunci pentru evreii din antichitate era ca acestia isi aminteau de faptul ca Dumnezeu i-a salvat din robia in care se aflau in Egipt. Cu ocazia iesirii din Egipt, cand au sarbatorit pentru prima data Pastele, toti evreii trebuiau sa ia un miel si sa il sacrifice. De aici, vine si traditia de a avea mesele imbelsugate de Pasti iar friptura de miel sa fie nelipsita din casele tuturor crestinilor.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *